T+ T- Reset

Vervoer scholieren Asten en Someren gegund aan Alptax

27 juli 2016

Alptax Taxiservice heeft de aanbesteding voor het leerlingenvervoer in de gemeenten Asten en Someren gewonnen. Voor Alptax betekent deze opdracht dat er een flinke slag in de efficiency van het totale vervoerspakket kan worden gemaakt.

De gemeenten Asten en Someren worden als aparte percelen gezien, omdat er sprake is van afzonderlijke contracten. Voor de gunning en de uitvoering is echter uitgegaan van één marktpartij die het leerlingenvervoer van beide gemeenten combineert. De opdracht werd volledig op prijs gegund.

In totaal gaat het om ongeveer 130 leerlingen in beide gebieden. De looptijd van de nieuwe overeenkomst is drie jaar met een mogelijke verlenging van driemaal een jaar. De overeenkomsten voor de uitvoering van het leerlingenvervoer zijn inmiddels ondertekend.

Voorafgaand vervoer

Volgens Casper Pouwels, directeur van Alptax Taxiservice, “past de opdracht, die ingaat op 5 september, perfect in onze bedrijfsstrategie. Aansluitend vervoer, zowel voor als na dit leerlingenvervoer, maakt het voor ons mogelijk om zonder of nagenoeg zonder aanschaf van nieuwe voertuigen deze opdracht te kunnen uitvoeren.”

“Het inpassen van deze opdracht met onze huidige capaciteit heeft te maken met het feit dat onze voertuigen voorafgaand vervoer verzorgen en dat ze op tijd weer beschikbaar zijn om direct aansluitend de leerlingen in Asten en Someren te gaan vervoeren”, vervolgt Pouwels. “Deze routes leerlingenvervoer hebben vervolgens een maximaal toegestane beladen tijd van 60 minuten, waardoor deze voertuigen weer op een voor ons gunstig tijdstip beschikbaar komen om direct aansluiten Zorg- en CVV vervoer te gaan verzorgen. De efficiency zit hem dan ook niet zozeer in de opdracht leerlingenvervoer alleen; het is het volledige vervoerspakket dat voor ons de efficiency oplevert.

Overige Nieuwsberichten

Chauffeursportaal Roadrunner klantportaal Rit bestellen

Nieuws uit onze branche

Alptax nieuws