T+ T- Reset

Alptax blijft tot 2025 vervoerder Taxbus

25 januari 2020

Alptax blijft het vervoer van Taxbus voor de gemeenten Helmond, Deurne, Asten en Someren uitvoeren. Het nieuw contract gaat in op 1 maart 2020 en heeft een looptijd van tenminste 5 jaar met een verlengingsmogelijkheid van minimaal 1 jaar tot een looptijd van  maximaal 9 jaar.  Dat is de het resultaat van de aanbestedingsprocedure van dit gesubsidieerde vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie in deze gemeenten. Sinds december 2013 is Alptax Taxi Service de uitvoerder van Taxbus.

We zijn erg blij met het feit dat we deze opdracht mogen continueren. We hebben de afgelopen jaren met veel zorg het vervoer uitgevoerd en zullen dat ook de komende jaren met de grootst mogelijk zorg blijven doen, aldus Casper Pouwels, algemeen directeur. Hij licht toe, het bestaande systeem blijft grotendeels overeind. Wel is er sprake van een overgang van OV zones naar kilometers. De gebruiker betaalt naast een opstaptarief van € 0,90 een vervoertarief van € 0,16 per kilometer (prijspeil 2019). Klanten kunnen op dezelfde tijden reizen als in het ov, dat betekent een iets minder ruime openstelling dan voorheen. Het reserveren van de Taxbus en praktische zaken zoals telefoonnummers blijven hetzelfde. Huidige gebruikers krijgen voor 1 maart 2020 een brief met informatie over deze wijzigingen.

Naast de prijs, kwaliteit, communicatie en klantgerichtheid vormde duurzaamheid een belangrijk aspect in de aanbesteding. Concreet betekent dat vanaf maart 2020 de helft van alle ritten wordt uitgevoerd met elektrische voertuigen, dit aantal zal gedurende de opdrachtperiode verder oplopen tot tenminste 85% van alle ritten.

Overige Nieuwsberichten

Chauffeursportaal Roadrunner klantportaal Rit bestellen

Nieuws uit onze branche

Alptax nieuws