T+ T- Reset

Ligtaxi – liggend (zorg)vervoer

Wanneer het voor u niet mogelijk is zittend vervoerd te worden lijkt een ambulance de enige oplossing, maar die komt alleen bij spoedgevallen. Toch kan het voorkomen dat u niet anders dan liggend vervoerd kunt worden. In plaats van met 112 te bellen, belt u Alptax. Wij hebben de mogelijkheid u met onze ligtaxi, zonodig met uw familie en/of vrienden, naar elke door u gewenste bestemming te brengen.

Extra assistent
U wordt opgehaald en met een comfortabele brancard de ligtaxi in geholpen. Het moet dus mogelijk zijn om u vanuit bed naar onze vervoersbrancard te verplaatsen. Als u dit zelf niet kunt en er zijn geen verzorgers of familieleden die u hierbij kunnen helpen, is het mogelijk dat er een extra assistent meegaat met de ligtaxi om hierbij te assisteren. In de ligtaxi kunt u maximaal 6 medepassagiers meenemen. Vervoer naar een bruiloft, begrafenis of een reisje naar zee, een pretpark of zelfs naar het buitenland, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Vergoeding ligtaxi
Vervoer met een ligtaxi voor doktersbezoek of naar een instelling voor medische behandeling wordt nu nog niet zonder meer vergoed, maar er zijn situaties waarin dit wel mogelijk is. Als u een bepaalde medische indicatie krijgt kunt u mogelijk een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dat er dan sprake is van een jaarlijks te betalen eigen risico. Ook kan er een limiet worden gesteld aan de maximale vergoeding. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u voldoet aan de gestelde kaders die zij hanteren om recht op vergoeding te hebben.

Meer informatie over de ligtaxi? Neem contact op met een van onze vestigingen.

Chauffeursportaal Roadrunner klantportaal Rit bestellen

Nieuws uit onze branche

Alptax nieuws