T+ T- Reset

Alptax verduurzaamt

1 maart 2020

Afgelopen week werden er door Content Autogroep uit Eindhoven 8 nieuwe elektrische KIA E-SOUL’s geleverd. Met de aanschaf van deze 8, 100% elektrische taxiauto’s investeert Alptax aanzienlijk in verduurzaming van haar wagenpark. De voertuigen worden vanaf maart hoofdzakelijk ingezet voor het WMO-vervoer van Taxbus.

Verduurzaming bij Alptax
Al langere tijd onderzocht Alptax de mogelijkheden voor verduurzaming van het wagenpark. “In de aanbesteding voor het vervoer van Taxbus was duurzaamheid een belangrijk aspect. Casper Pouwels, algemeen directeur legt uit: We streefden naar een duurzame oplossing, wat heeft geresulteerd in de eerste aanschaf van deze 8 nieuwe elektrische voertuigen. Hiermee kunnen we in de huidige situatie en in de toekomst onze passagiers voorzien in 100% elektrisch vervoer.Eigen laadvoorziening
Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de eigen laadvoorziening op het terrein van Alptax. “Op ons terrein zijn straks 20 laadpunten in gebruik. Deze bestaan uit 16 Slow-fillers en 4 Fast-chargers. Hierdoor blijven we flexibel en zijn de voertuigen weer snel met maximale accucapaciteit onderweg”. Daarnaast kunnen consumenten ook gebruik maken van onze Fast-charger.

Overige Nieuwsberichten

Chauffeursportaal Roadrunner klantportaal Rit bestellen

Nieuws uit onze branche

Alptax nieuws